BEZORGING OP DONDERDAG (REGIO), BEST EN OIRSCHOT (1E ZA. VAN DE MAAND) Check uw postcode
Wij zijn van 21 juli t/m 11 gesloten i.v.m. vakantie!
Home Houdbaarheid

Houdbaarheid

VLEES VERS HOUDEN EN HET NIEUWE KOELEN

Een veel gestelde vraag in onze marktkramen: “hoe lang kunnen we het vlees bewaren?”. Het antwoord is dat je bij een normale koelkastinstelling van 6 tot 7 graden celsius, ons dagverse vlees 2 tot maximaal 3 dagen kunt bewaren.

Maar omdat steeds meer mensen langer van huis zijn en met name 2-verdieners voor langere periode inkopen, is er ‘het nieuwe koelen’ als koeltechniek geïntroduceerd. De koelkast staat dan op 0 graden celsius, waardoor je vlees tot maximaal 6 dagen kunt bewaren, zonder dat het zijn smaak verliest.

Stop je het vlees direct in de vriezer, dan geldt een bewaarperiode van maximaal 3 maanden. Langer is zeker niet aan te raden omdat vlees dan zijn karakteristieke smaakeigenschappen gaat verliezen. Belangrijk bij het invriezen van vlees is het goed luchtdicht verpakken. Daarmee blijven de eigenschappen zo goed mogelijk in stand.

Het allerlekkerste is natuurlijk ons dagverse vlees ook direct vers bereiden. Voor kip hebben we de 4 belangrijkste bereidingswijzen voor je op een rijtje gezet. Maar heb je zelf een ander leuk recept dat je wilt delen? Laat het ons weten, wie weet zetten we het ook bij onze recepten!?

Naar producten

marktpoelier achtergrond

De Marktpoelier

Uithovensestraat 10
5321 GD Hedel

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste acties van De Marktpoelier. Schrijf je nu direct in voor de nieuwsbrief!

Naam
0