Stoofpot kip kokos- pinda
1 kilo dijfilet of kipfilet en ook te maken met ons heerlijke lamstoofvlees.
Peper en zout
2 uien
3 tenen knoflook
Beetje gember
1 klein blikje tomatenpuree
200 ml kokosmelk
1 flinke scheut ketjap
2 eetlepels paprikapoeder (kipkruiden)
1 eetlepel masala
2 flinke eetlepels pindakaas
Snijd de kip in blokjes, bestrooi ze met peper en zout. Bak ze rondom aan, en doe hierna de gesneden ui en knoflook toe.
Laat even lekker meebakken, doe dan de geraspte gember erbij en doe hierna de paprika poeder, masala, tomatenpuree, ketjap en kokosmelk erbij. En laat lekker gaar pruttelen. Klein uurtje.
Doe op het einde de pindakaas erdoor om hem lekker te binden.
Lekker bij rijst maar natuurlijk ook bij friet.
Smullen maar!!!!