Als ik vraag aan die jonge meiden uit mijn team wat ze graag voor de gezelligheid drinken dan is dat met stip een cocktail. Ik dacht, hier moet ik iets mee.
Dus meiden… dankjewel voor de inspiratie want zo is deze kipcocktail ontstaan.
Lekker zoet, lekker fris en lekker fruitig
Snij de mango en de gerookte kipfilet in kleine blokjes.
Snij de bleekselderij in smalle boogjes.
Hussel de mango, bleekselderij, fijngehakte bieslook en de gerookte kipfilet door elkaar.
Maak nu de dressing van crème fraîche, mayonaise, limoensap, witte wijn en breng het op smaak met versgemalen peper.
Meng het luchtig door het gerookte kipmengsel.
Schik de blaadjes sla in de cocktailglazen. Verdeel de kipcocktail over de glazen en garneer met een beetje bieslook.
Presenteer deze cocktail als voorafje aan een diner of op een stokbroodje als hapje/lunch.