LET OP! BEZORGING OP DONDERDAG EN REGIONAAL Check uw postcode

Kippenbouillon | kippensoep

Ingrediënten

  • 1 halve soepkip
  • 2 tenen knoflook
  • stukje gember
  • 1 of 2 rode pepers
  • 1 sjalot
  • 1 grote ui
  • flink wat verse peterselie
  • 1 laurierblad
  • 2 bouillonblokken
  • WUP'je (Wortel, Ui, Prei)
  • Peper en zout

Doe mij een lekkere vette soepkip, jong.

Dat horen wij maar al te graag. Deze klant heeft smaak!
Laat deze speciale kip nou net onze specialiteit zijn.
Dit moederdier zorgt voor een goudgele kippenbouillon, is krachtig van smaak,
heeft een stevige bite, en zit boordevol gezonde vetten.
Het is de ideale basis voor uw kippensoep, ragout, stoofpot, of overheerlijke risotto. Kippenbouillon maak je niet door bouillonblokjes op te lossen in water, die trek je van een echte soepkip.

Kippenbouillon | Kippensoep van verse boeren soepkip

Bereidingswijze Kippenbouillon

Snijd de knoflook, gember, rode peper en sjalot fijn.

Fruit dit aan in een grote soeppan met flink wat olijfolie.

Snijd je WUP’je in grove stukken. Voeg dit toe aan de pan.

Leg je soepkip er bovenop, bestrooi met peper en zout en vul de pan met water tot de soepkip net onder staat.

Voeg voor extra smaak een bosje peterselie, 1 laurierblad en 2 bouillonblokken toe.

Breng het geheel aan de kook en zodra het kookt zet je het vuur laag.

Laat de kip ongeveer 3 uur pruttelen en het verbruik aan energie wordt omgezet in energie voor jezelf.

Tip!

Smaken verschillen, dus voor extra smaak kan je nog wat extra verse kruiden toevoegen aan je kippenbouillon.

Meer recepten

De lekkerste kiprecepten voor jou op een rijtje

0