BEZORGING OP DONDERDAG EN REGIONAAL VANAF €75,- GRATIS! Check uw postcode

Pollo Alla Cacciatora

Ingrediënten

  • 1 kilo kippendijfilet
  • 1 middelgrote ui
  • 1 rode peper
  • 2 tenen knoflook
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 350 gram cherrytomaten
  • 4 ansjovisfilets in olie
  • 2 gedroogde laurierblaadjes
  • 1 flinke tak rozemarijn
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 el witte wijnazijn

Pollo alla cacciatora is een klassiek Italiaans stoofgerecht. Cacciatora betekent letterlijk jager in het Italiaans.
Het is een perfect gerecht voor grotere gezelschappen, omdat je het vooraf kunt bereiden. Als het eenmaal in de oven staat, heb je er geen omkijken meer naar.

Wat is er fijner dan tijd overhouden voor een stevige wandeling in het bos, de frisse lucht inademen, en voldaan thuiskomen met blosjes op je wangen. Laat de geuren van dit gerecht je verwelkomen. Het is betoverend lekker.

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij de ui, rode peper en knoflook fijn. Halveer de champignons en tomaten. Bestrooi de kippendijen met peper en zout en bak deze in olijfolie goudbruin.

Haal de kip uit de pan.
Fruit in het achtergebleven bakvet de ui,
rode peper, knoflook, ansjovis, laurier en rozemarijn. Bind de saus met een klontje boter. Voeg de champignons en tomaten toe
en bak deze aan.
Blus af met de wijn en azijn en laat op middelhoog vuur 5 minuten pruttelen.
Meng de kip met de tomaten en champignons. Doe de deksel op de pan en stoof op laag vuur in zo’n 40 minuten gaar.
Plaats alles in een ovenschaal en zet deze zonder deksel in de oven voor 15 minuten.

Presentatie:

Serveer met een pasta naar keuze en garneer met een vers takje kruiden.

Tip!

Kipdijfilet is het malste stukje van de kip. Kook je met de Feestdagen liever traditioneel? Kies dan voor onze super malse kalkoendijen of konijnenbouten. Deze varianten hebben een langere bereidingstijd. Bak ze aan tot ze bijna gaar zijn. Voeg ze dan pas bij de tomaten en champignons. Dit is voor het behoud van je groenten.

Copyright 2021 | De Marktpoelier | By Kop Digitaal
0