LET OP! BEZORGING OP DONDERDAG, ZATERDAG EN REGIONAAL Check uw postcode

Tagliata Van Hertenrugfilet

Ingrediënten

  • 400-500 gram hertenrugfilet
  • Zakje rucola sla
  • Extra vierge olijfolie
  • 3 tenen knoflook
  • 1 citroen
  • 4-6 takjes rozemarijn
  • Zout en peper
  • Parmezaanse kaas

Haal de hertenrugfilets een paar uur van tevoren uit de koelkast. Verwijder het restant van de vlies.

Verhit de pan met een flinke scheut olijfolie tot deze gloeiend heet is en de olie begint te dampen.
Schroei de hertenrugfilet aan alle kanten dicht. Zorg er voor dat deze mooi rosé blijft (kerntemperatuur van 52°C)

Laat een paar minuten rusten in de aluminiumfolie.

De dressing

Verwijder het vet uit de pan maar niet de bakresten. Laat de pan even afkoelen.
Doe een flinke scheut nieuwe olijfolie in de
pan bij de achtergebleven bakresten. Voeg de rozemarijn en de gekneusde knoflooktenen er bij. Haal met een dunschiller 2 stroken uit de citroenschil. Rol die voor extra smaak tussen je duim en wijsvinger en voeg toe aan de dressing. Laat een paar minuten op middelmatig vuur trekken en knijp er het sap van een halve citroen bij. Giet de dressing door een zeef en vang op met een schaaltje.

marktpoelier achtergrond

De Marktpoelier

Uithovensestraat 10
5321 GD Hedel

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste acties van De Marktpoelier. Schrijf je nu direct in voor de nieuwsbrief!

Naam
0