De vraag naar konijnenbouten begint wanneer het weer omslaat. Zo’n lekkere stoof op het vuur, in de oven of in de slowcooker doet je verlangen naar vroeger toen je nog aan kon schuiven bij opa of oma. Laten we deze traditie vooral in ere houden en de recepten van onze voorouders doorgeven en koesteren. Bring back old memories and create some new.
Dep de konijnenbouten goed droog.
Bestrooi ze met zout, peper en tijm. Bak ze lekker bruin in de boter.
Haal uit de pan en bak in het achtergebleven vet de sjalotten en de spekjes aan.
Schenk de wijn en het potje wildfond bij de konijnenbouten. Laat dit alles, met het deksel op de pan zo’n 1,5 uur zachtjes pruttelen.
Haal de konijnenbouten uit de pan en hou ze warm onder aluminiumfolie.
Maak nu in een apart schaaltje een glad mengsel van de maizena en het water om de saus te binden. Voeg de kaneel, stroop en maizena papje toe aan de saus en laat dit een paar minuten inkoken tot de saus gebonden is.
Nu kunnen de konijnenbouten terug in die verrukkelijke zoete saus om nog even kort mee te verwarmen.
Serveer met een zachte aardappelpuree en vers gekookte groente en schenk daarbij een glaasje rood.